luni, 5 iunie 2023

RECENZIE ~ „The Garden of Words”, scrisă de Makoto Shinkai și ilustrată de Midori Motohashi

 RECENZIE ~ „The Garden of Words”, scrisă de Makoto Shinkai și ilustrată de Midori Motohashi



~ Despre carte ~

📚 Editura: Kodansha
📚 Achiziționare: Manga Cărturești
📚 Nr. pagini: 190
📚 Statut: Carte de sine stătătoare
📚 Vârsta: 14+
📚 Gen literar: Manga, Seinen, Slice of Life, Drama, Romance (with no spice)
📚 Rating: 5/5⭐


~ Recenzie ~

🌿Ce au în comun un elev de liceu pasionat de crearea de pantofi și o profesoară de literatură japoneză? Răspunsul este simplu: mai multe decât vă închipuiți.
💜Undeva în Tokyo, într-o zi ploioasă, Akizuki Takao (Takao) se îndreaptă spre locul lui preferat: foișorul din parc. Nu se aștepta să o găsească acolo pe Yukari Yukino (Yukino), acompaniată de gustări. Iar când aceasta pleacă, nu înainte de a-i recita lui Takao nișe versuri enigmatice despre ploaia care va va ține una lângă alta două persoane, tânărul rămâne și mai confuz decât înainte.
🌿 Cu timpul, cei doi se mai întâlnesc în grădina din parc și ajung să se împrietenească, deși Takao încă nu i-a aflat numele misterioasei tinere. Asta până într-o zi când aude că niște colegi de liceu i se adresează cu "doamna Yukino". Din acel moment încep să iasă la iveală evenimentele triste prin care a trecut profesoara Yukino în trecut, confesiunile pe care cei doi și le fac și la final speranța că poate într-o bună zi, chiar dacă va ploua sau nu, cei doi se vor regăsi.
💜 Am adorat această manga! A fost totodată prima manga în limba engleză pe care am citit-o și, dacă e posibil, când am ajuns la ultima pagină am simțit că iubesc și mai mult acest Univers japonez!
🌿 Aspectul meu favorit din carte, și poate cel mai important, a fost reprezentat de puterea cuvintelor. Atâta timp cât le folosești în scopul de a încuraja, de a face dreptate, de a-ți exprima sentimentele adevărate, așa cum au făcut-o protagoniștii - suferința și nesiguranța vor dispărea pentru totdeauna.
💜 Vă recomand cu bucurie să faceți și voi parte din povestea celor doi, vă asigur că îi veți îndrăgi infinit! Și nu uitați să vizionați și anime-ul omonim! Spor la citit și vizionare plăcută!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

RECENZIE ~ „10 Dance” (vol. 7), scris și ilustrat de Satoh Inoue

  RECENZIE ~ „10 Dance” (vol. 7), scris și ilustrat de Satoh Inoue ~ Despre carte ~ 📚 Editura:  Kodansha 📚 Achiziționare:  Manga Cărtureșt...