joi, 15 iunie 2023

RECENZIE ~ „Acolo unde sângele îngheață” de Giles Kristian

 RECENZIE ~ „Acolo unde sângele îngheață” de Giles Kristian



~ Despre carte ~

📚 Editura: Niculescu
📚 Nr. pagini: 304
📚 Statut: Carte de sine stătătoare
📚 Vârsta: 16+
📚 Gen literar: Thriller, Nordic Noir
📚 Rating: 5/5⭐



~ Recenzie ~

🗻Nu am mai citit de multă vreme o carte #nordicnoir atât de fascinantă! Am adorat totul: de la atmosferă, personaje și continua stare de alertă. Aveai timp să răsufli ușurat doar pentru o secundă căci alte evenimente și mai antrenante urmau să aibă loc!
⛷ Totul a început cu o excursie la schi în Alpii Lyngen din Norvegia, care s-a dorit a fi vindecătoare. A continuat, fără să fie planificat dinainte, cu o cursă contracronometru pentru supraviețuire în nesfârșitul peisaj înghețat. Și s-a sfârșit, așa cum oricine și-ar fi dorit, cu prezența mult așteptatelor senzații de speranță și siguranță.
🗻 Erik Amdahl, alături de soția, Elise, și fiica, Sofia, au decis că o excursie în Alpii Norvegieni ar putea să le mai aline suferința simțită în urma pierderii fiicei mai mari, Emilie. Odată ajunși acolo, au aflat că populația indigenă sami protesta împotriva companiei Novotroitsk Nickel care urma să redeschidă mina de cupru, fapt ce ar fi fost nociv pentru pășuni și reni.
⛷ Cu acest eveniment în minte, dar observând și vremea capricioasă, Erik aproape se hotărâse să nu-și mai respecte promisiunea: să meargă cu Sofia în excursia lungă de schi. Dar, asigurat de soție și adolescentă că totul va fi bine, acesta decide să pornească la drum alături de fiica lui, echipați fiind cu tot ce aveau nevoie.
🗻Iar din momentul în care au avut un mic accident - trebuind astfel să înnopteze la un cuplu de indigeni pe care-i cunoscuseră în prima zi - și până când s-au reîntors la cabana lor, excursia lui Erik și a Sofiei a fost extrem de anevoioasă. Presărat cu fugă pentru a supraviețui, crime, răzbunări, suferință, ascunzători improvizate, furtuni de zăpadă și nu în ultimul rând sentimentul mult dorit de siguranță - iată traseul pe care tatăl și fiica l-au avut de parcurs în decorul norvegian.
⛷ Vă recomand această poveste, sunt convinsă că o s-o trăiți la intensitate maximă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

RECENZIE ~ „10 Dance” (vol. 7), scris și ilustrat de Satoh Inoue

  RECENZIE ~ „10 Dance” (vol. 7), scris și ilustrat de Satoh Inoue ~ Despre carte ~ 📚 Editura:  Kodansha 📚 Achiziționare:  Manga Cărtureșt...