luni, 8 februarie 2021

RECENZIE ~ ,,Majestique” de Bianca Sol

 RECENZIE

,,Majestique” de Bianca Sol



   Iubesc această carte! Autoarea a reușit să îmbine în acest roman, de sine stătător, accente din mai multe genuri literare: thriller, sf, romantic, acțiune, istoric.

   În plus, au fost abordate și subiecte de o mare însemnătate, precum: călătoria spre sine, creșterea încredereii în forțele proprii, adaptarea progresivă la noutate și schimbare, renunțarea la ceea ce ne afectează.

   Și, prin multitudinea de personaje (contextele în care se regăsesc, comportamentul lor), simți totul la intensitate maximă, astfel că râzi în hohote, îți vine să bați pe cineva ori lăcrimezi fără încetare. 

   Așadar, nu-i așa că toate acestea sunt elementele prefecte pentru un roman genial? Cum nu mă îndoiesc de faptul că răspunsul vostru este unul afirmativ, vă invit să descoperiți mai această carte superbă și unică. 💜📖



Descoperire, Atracție, Consecințe

   👨🏻‍🔬 Eros di Angeli, geniu italian în domeniul Hi-Tech, a împlinit frumoasa vârstă de 30 de ani, motiv pentru care părinții săi i-au dăruit titlul de proprietar al unei echipe de Formula 1. Întrecerea a avut loc chiar de ziua lui, și câștigătoare a fost chiar propria echipă, a cărei campioană este nimeni alta decât frumoasa rusoaică Angelina Alexandrova. Din clipa în care o vede, Eros nu își mai poate lua gândul de la ea, astfel că se comportă ca și cum nu ar fi el, un împătimit al regulilor și rutinei: merge cu vărul său, Paris, într-un celebru cazino din Monaco; o întâlnește pe Angelina și are parte de aventura vieții sale (goană prin oraș cu mașini și motociclete furate, momente intense între el și rusoaică).

   💾  Eros a fost atât de acaparat de Angelina încât i-a povestit de uimitoarea lui descoperire (despre care nu a mai vorbit decât cu renumitul om de știință, japonezul Hiroto Ishihara): Psyche, inteligența artificială care se dezvoltă în mod permanent și a cărei ,,minte”, stocată pe dispozitivul cuantic în formă de con de pin, urma să fie transferată în corpul robotic umanoid creat alături de Hiroto. În dimineața următoare, intrând în laborator, Eros descoperă cu stupoare că a fost furat conul, lucru de care era sigur că nu se poate realiza nicicând. Ajutat de Paris, a încercat să se calmeze și să pună cap la cap tot ce s-a petrecut. Așadar, și-a dat seama că Angelina este cea care l-a furat după ce l-a drogat cu o noapte în urmă.

   



Pericol, Ajutor, Supraviețuire

   🚘 Apelând la Chiara Silvestro, prietena lui din copilărie care se specializase în domeniul sistemelor de protecție și maestră în hacking, a descoperit locația Angelinei - sediul expoziției internaționale "Black Sea Defence and Aerospace" din București. Odată ajuns acolo, Eros o reperează și fug, iar din urmă îi prinde Vlad.

   ⚔ Din acel moment începe cursa pentru supraviețuire în adâncurile Palatului Parlamentului și munților Făgăraș, din care nu au putut lipsi luptele, crimele, urmărirea, trădările și revelațiile. 



Secrete, Dezvăluiri, Surprindere

   👩🏾 Abia reușind să se salveze, Eros, Angelina, Vlad, Chiara și Paris se adăpostesc în bordelul unei cunoștințe a lui Paris. Cu ajutorul lui Psyche, dar și al Chiarei, află că următoarea oprire pe care o vor face, până să ajungă la destinație, era Moscova.

   🌌 După ce mai înfruntă o serie de pericole, ajung cu toții în Moscova, mai exact în locul din subteranul unei clădiri în paragină unde găsesc numeroase documente care atestă secrete ce țin de Agenția Spațială Federală Rusă și de proiectul fără seamăn al armatei rusești început încă din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.



Mesaj, Deznodământ, Speranță

   🌍 Viețile lor sunt din nou puse în pericol atunci când sunt capturați și duși la Casa Albă. Acolo, Psyche face dezvăluiri care te lasă fără cuvinte, caracterizate prin cuvinte cheie precum ,,existență”, ,,misiune” și ,,schimbare”, urmate de revenirea acestora în Moscova. Și acolo Eros descoperă adevăruri de mult ascunse, se simte trădat și încearcă să îndrepte lucrurile. Dar tot ce a mai putut face a fost să fie martor la ultimul și cel mai spectaculos mesaj transmis de Psyche înainte să își ia rămas-bun de la acesta. Și, odată totul revenit la o nouă normalitate, Eros și Angelina își pot trăi iubirea și vor continua să spere că oamenii vor face doar ceea ce le aduce binele.



   🌟 Câteva citate reprezentative:

🌌 ,,Eros nu realiza, dar putea fi cel care punea titlul unei povești cu sfârșit tragic pentru omenire.

🌌 ,,Era ca un cântec de sirenă, iar el se scufunda cu fiecare clipă în adâncul de topaz al ochilor ei, simțindu-se atras de o forță invizibilă tot mai aproape de ea.”

🌌 ,,Un fior îi străbătu șira spinării și nu era unul de plăcere. Se simțea amenințat. Ceva din întregul ei spectacol îl făcea să-i pară că era atras într-o capcană, asemeni unui marinar ce asculta un cântec de sirenă. Era splendid, dar letal.

🌌 ,,- Cu toate că sovieticii au avut un avans demn de lăudat, noi suntem cei care am câștigat Cursa Spațială. În 1969, Neil Armstrong pășește pe Lună, în cadrul misiunii Apollo 11. Și ce am găsit acolo, ne-a făcut să ne punem și mai multe întrebări despre locul nostru în Univers.”

🌌 ,,- Interesul pentru inteligența artificială a izvorât din ambiția primordială de a făuri zei, iar acum, suntem pe cale să atingem apogeul ființei umane - ultimul pas în evoluție. <<Vom deveni noi înșine zei!>>”

🌌 ,,- La o analiză mai atentă, am observat că structura ADN-ului seamănă foarte mult cu gramatica unei limbi, fiind un mijloc extraordinar de stocare a datelor. În sfârșit ne îndreptăm în direcția potrivită, iar apariția ta ne-a înmânat cheia lăcatului ce zăvorește cufărul în care se ascunde secretul vieții.”



   Iată o parte din povestea scrisă de Bianca Sol! Sunt sigură că deja v-a fermecat și abia așteptați să o citiți.  În plus, nu puteți să nu-mi dați dreptate când vă spun că și imaginea de pe copertă, realizată de însăși Bianca, ne îndeamnă să aflăm ce mistere ne oferă ,, Majestique”. 

   Vă asigur că o veți iubi încă de la primele pagini! Lectură plăcută! ✨

   📚 Cartea a apărut la 📝 Editura BrumaR 📝 (anul apariției: 2020; număr pagini: 340; sctiitor: Bianca Sol).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

RECENZIE ~ „10 Dance” (vol. 7), scris și ilustrat de Satoh Inoue

  RECENZIE ~ „10 Dance” (vol. 7), scris și ilustrat de Satoh Inoue ~ Despre carte ~ 📚 Editura:  Kodansha 📚 Achiziționare:  Manga Cărtureșt...