sâmbătă, 2 martie 2024

RECENZIE ~ „10 Dance” (vol. 2), scris și ilustrat de Satoh Inoue

 RECENZIE ~ „10 Dance” (vol. 2), scris și ilustrat de Satoh Inoue





~ Despre carte ~ 

📚 Editura: Kodansha
📚 Achiziționare: Manga Cărturești
📚 Nr. pagini: 224
📚 Statut: Volumul 2 din seria „10 Dance”
📚 Vârsta: 16+
📚Gen literar: Manga, Sports, Romance, Seinen, Yaoi (BL), LGBT+
📚 Rating: 5/5⭐


~ Recenzie ~

🎶În cel de-al doilea volum al seriei manga „10 Dance”, autorul Satoh Inoue continuă povestea lui Sugiki și Suzuki, doi dansatori sportivi specializați în dansuri de salon, respectiv dansuri latino.
👬🏻 Sugiki și Suzuki, atât împreună cât și alături de partenerele lor de dans, își continuă antrenamentele, și de data aceasta presărate cu râsete, dar și disciplină și precizie.
🎶Numai că dansatorul latino nu înțelege de ce Sugiki nu acceptă să danseze pe muzică la antrenamente, fapt care ar fi ideal pentru a meține aprinsă pasiunea din timpul dansului, de oricare fel ar fi acesta.
👬🏻 Dar, având ca prilej o competiție internațională care se desfășoară în Londra, acolo unde Sugiki participă și Suzuki îl susține, va fi chiar lucrul care va determina un nou început pentru cei doi.
🎶Câteva gesturi tandre, senzația de fluturi în stomac, trăiri puternice (precum incertitudine, gelozie, uimire și bucurie), dar și momentele de dans în parc îi fac pe cei doi să se apropie, timid, și mai mult.
👬🏻 Și nu știu despre voi, dar cel puțin în cazul meu, atunci când întâlnesc în cărți personaje din comunitatea LGBT+ simt că povestea are o sclipire în plus, fiind parcă mai autentică, sensibilă, frumoasă și sinceră. Și, chiar dacă nu fac parte din comunitate, ci încerc să o susțin atât cât pot, am înțeles pe deplin cât de important este să fii exact așa cum ești, să nu pui la suflet ce spun alții și mai ales să lupți pentru ceea ce ți se cuvine de drept.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

RECENZIE ~ „10 Dance” (vol. 7), scris și ilustrat de Satoh Inoue

  RECENZIE ~ „10 Dance” (vol. 7), scris și ilustrat de Satoh Inoue ~ Despre carte ~ 📚 Editura:  Kodansha 📚 Achiziționare:  Manga Cărtureșt...