miercuri, 19 octombrie 2022

RECENZIE ~ „Fântânile tăcerii” de Ruta Sepetys

RECENZIE ~ „Fântânile tăcerii” de Ruta Sepetys



~ Despre carte ~

📚 Editura: Epica

📚 Nr. pagini: 560

📚 Statut: Carte de sine stătătoare

📚 Vârsta: 14+

📚 Gen literar: Historical Fiction

📚 Rating: 5/5⭐


~ Recenzie ~

⛲ Poveștile de viață sub dominația fascismului au fost marcate de: frică, sărăcie, inegalitate, falsitate, secrete, tăcere, răzbunare.

🇪🇦Contrast puternic între modul cum era percepută Spania în afara granițelor (o țară bogată) vs. în interiorul granițelor (o țară foarte limitată).

⛲Autoarea a făcut o documentare temeinică și de lungă durată pentru a reda o poveste care să fie cât mai aproape de adevărul din acele vremuri - Spania lui Francisco Franco, anul 1957.

🇪🇦 Personajele sunt construite excelent și transmit o gamă largă de emoții.

⛲Ana și Daniel, personajele principale, sunt cum nu se poate mai diferiți, însă ceea ce îi leagă va dăinui pentru totdeauna, indiferent de circumstanțe.

🇪🇦 Iar unii dintre cunoscuții și prietenii lor - Julia, Rafael, Puri, María, Nick și Ben - sunt exemple bune de urmat în ceea ce privește curajul, onestitatea, curiozitatea, empatia și implicarea.

⛲Lupta pentru supraviețuire, păstrarea secretelor, fiorii unei iubiri în vremuri vitrege și revenirea treptată la democrație sunt elemente definitorii pentru povestea pe care au trăit-o personajele, dar și pentru cei care încep să descopere istoria mai puțin știută a Spaniei.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

RECENZIE ~ „10 Dance” (vol. 7), scris și ilustrat de Satoh Inoue

  RECENZIE ~ „10 Dance” (vol. 7), scris și ilustrat de Satoh Inoue ~ Despre carte ~ 📚 Editura:  Kodansha 📚 Achiziționare:  Manga Cărtureșt...